0
Je winkelwagen

Aslade op maat voor open haard

aslade op maat voor open haard

Een aslade is een essentieel onderdeel van elke open haard. Het zorgt ervoor dat het as gemakkelijk kan worden verwijderd, waardoor de open haard schoon en veilig blijft. Er zijn asladen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, maar als je een echt uniek en persoonlijk exemplaar wilt, kun je er ook voor kiezen om een aslade op maat te laten maken.

Voordelen van een aslade op maat

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het laten maken van een aslade op maat. Ten eerste kun je de lade precies afstemmen op de afmetingen van je open haard. Hierdoor past de lade perfect en is er geen risico op ongelukken. Ten tweede kun je de lade helemaal naar eigen wens laten ontwerpen. Of je nu een modern, klassiek of landelijk design wilt, het is allemaal mogelijk. Ten slotte is een aslade op maat vaak van betere kwaliteit dan een kant-en-klaar exemplaar. De lade is dan namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen en is vakkundig afgewerkt.

Materiaal

De meest gebruikte materialen voor asladen zijn staal, gietijzer en roestvrij staal. Staal is een relatief goedkoop materiaal, maar het is ook minder duurzaam dan gietijzer of roestvrij staal. Gietijzer is een zwaar en robuust materiaal dat goed bestand is tegen hitte. Roestvrij staal is een licht en sterk materiaal dat ook corrosiebestendig is.

Ontwerp

Bij het ontwerp van een aslade op maat zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste moet de lade groot genoeg zijn om het as van een keer stoken te kunnen opvangen. Ten tweede moet de lade gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Ten slotte moet de lade passen bij de stijl van je open haard.

Prijs

De prijs van een aslade op maat hangt af van een aantal factoren, waaronder het materiaal, de afmetingen en het ontwerp. Over het algemeen zijn asladen op maat duurder dan kant-en-klaar exemplaren.

Waar laat je een aslade op maat maken?

Er zijn verschillende bedrijven die asladen op maat maken. Je kunt online zoeken naar bedrijven in je regio of je kunt aanbevelingen vragen aan vrienden of familie. Wij kunnen ook een haardrooster met en zonder aslade of een losse lade voor je op maat maken.

Tips voor het laten maken van een aslade op maat

Als je een aslade op maat wilt laten maken, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Ten eerste moet je de afmetingen van je open haard weten. Ten tweede moet je bedenken wat voor soort ontwerp je wilt. Ten slotte moet je een budget bepalen.

Als je de afmetingen van je open haard weet, kun je een offerte aanvragen bij een bedrijf dat asladen op maat maakt. Bij de offerte moet je aangeven wat voor soort ontwerp je wilt. Je kunt een foto of schets van het ontwerp aanleveren. Als je een budget hebt, kun je dit ook aangeven bij de offerte.

Het is belangrijk om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kun je de prijzen vergelijken en het beste bedrijf vinden voor jouw aslade op maat.

Aslade op maat

Een aslade op maat is een handige en mooie toevoeging aan elke open haard. De lade is dan precies afgestemd op je behoeften en past perfect bij de stijl van je woning.