0
Je winkelwagen

Aslade Kopen

Aslade kopen

Als je een open haard hebt, is het een goed idee om een aslade te gebruiken. Een aslade is een bak die zich onder het stookrooster bevindt. Het is ontworpen om het as van het hout op te vangen.

Waarom een aslade kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom een aslade een goede investering is voor elke open haard:

  • Het maakt het schoonmaken van de open haard gemakkelijker

Zonder een aslade moet je het as handmatig uit de open haard verwijderen. Dit kan een tijdrovende en vieze klus zijn. Met een aslade kun je het as eenvoudig in de aslade scheppen en vervolgens in de prullenbak gooien.

  • Het vermindert het risico op brand

As kan een brandgevaarlijk product zijn. Als het as in de open haard blijft liggen, kan het zich ophopen en brand veroorzaken. Een aslade houdt het as gescheiden van het vuur, waardoor het risico op brand wordt verminderd.

  • Het zorgt voor een betere luchtstroom

De openingen in het stookrooster zorgen voor een goede luchtstroom. Dit is belangrijk voor een optimaal brandende open haard. Een aslade kan de luchtstroom verstoren, maar het effect is meestal minimaal.

Soorten asladen

Er zijn verschillende soorten asladen verkrijgbaar, met elk zijn eigen voor- en nadelen:

  • Standaard asladen

Dit zijn de meest voorkomende soort asladen. Ze zijn meestal gemaakt van staal of gietijzer en hebben een eenvoudig ontwerp.

  • Gegoten asladen

Deze asladen zijn gemaakt van een enkele stuk gietijzer. Ze zijn zeer stevig en duurzaam, maar ook duurder dan standaard asladen.

  • Handgesmede asladen

Deze asladen zijn gemaakt van een stuk ijzer dat met de hand is bewerkt. Ze zijn zeer uniek en decoratief, maar ook zeer duur.

Tips voor het kopen van een aslade

Bij het kopen van een aslade voor je open haard is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Afmetingen

De aslade moet passen bij de afmetingen van je open haard. De breedte en de diepte van de aslade moeten iets kleiner zijn dan de opening van de open haard. De hoogte van de aslade moet groot genoeg zijn om het as op te vangen.

  • Materiaal

Staal is een relatief goedkoop materiaal, maar het is ook minder duurzaam dan gietijzer of roestvrij staal. Gietijzer is een zwaar en robuust materiaal dat goed bestand is tegen hitte. Roestvrij staal is een licht en sterk materiaal dat ook corrosiebestendig is.

  • Ontwerp

De keuze voor een ontwerp is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Er zijn asladen in allerlei stijlen, van modern tot klassiek.

  • Prijs

De prijs van een aslade hangt af van het materiaal, het ontwerp en de afmetingen. Standaard asladen zijn meestal het goedkoopst. Gegoten asladen en handgesmede asladen zijn iets duurder.

Aslade kopen

Een aslade is een goede investering voor elke open haard. Het is een duurzame en veilige keuze die jarenlang meegaat.