0
Je winkelwagen

Buitenkachel kopen: Tips en Tricks

buitenkachel kopen

De herfst is in volle gang en de winter komt eraan. Dat betekent dat de temperaturen gaan dalen en we meer tijd binnen doorbrengen. Maar wat als je nu van de frisse buitenlucht kunt genieten terwijl je toch warm blijft? Dat kan met een buitenkachel!

Buitenkachels zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige houtkachels tot complete buitenhaarden. Maar waar moet je op letten als je een buitenkachel wilt kopen? In dit blogbericht geven we je tips en tricks om de perfecte buitenkachel voor jouw behoeften te vinden.

1. Bepaal je budget

Buitenkachels variëren in prijs van een paar honderd euro tot een paar duizend euro. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven voordat je begint met rondkijken.

2. Kies het juiste materiaal

buitenkachel kopen

Buitenkachels worden gemaakt van verschillende materialen, zoals gietijzer, staal en steen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Gietijzer is bijvoorbeeld erg duurzaam, maar kan roesten. Staal is minder duurzaam, maar is wel goedkoper. Steen is een goede keuze als je een kachel wilt die warmte vasthoudt, maar is ook het duurste materiaal.

Lees ook: Speksteenkachel kopen

3. Let op de afmetingen

Buitenkachels zijn er in alle soorten en maten. Zorg ervoor dat je een kachel kiest die past bij de grootte van je tuin of terras.

4. Kies de juiste functionaliteit

Wil je alleen een kachel om je warm te houden, of wil je er ook op kunnen koken of grillen? Er zijn buitenkachels met verschillende functies, dus kies er een die past bij jouw behoeften.

5. Veiligheid

Een buitenkachel is een open vuur, dus veiligheid is erg belangrijk. Zorg ervoor dat de kachel voldoet aan alle veiligheidseisen en dat je hem op een veilige plek plaatst.

Tips en tricks

  • Gebruik droog hout. Nat hout stookt niet goed en kan veel rook veroorzaken.
  • Maak de kachel regelmatig schoon. Zo voorkom je dat er roet en creosoot ophoopt, wat brandgevaar kan opleveren.
  • Stook de kachel niet te hard. Hierdoor kan de kachel beschadigen.
  • Let op de windrichting. Stook de kachel niet als de wind in de richting van je buren staat.

Lees ook: Stookrooster laten maken

Geniet van je buitenkachel!

Met een buitenkachel kun je het hele jaar door genieten van het buitenleven. Volg de tips in dit blogbericht en je vindt de perfecte buitenkachel voor jouw behoeften.

Extra tips:

  • Bezoek een showroom. In een showroom kun je verschillende buitenkachels in het echt zien en vergelijken.
  • Lees online reviews. Lees wat andere mensen over verschillende buitenkachels zeggen.
  • Vraag advies aan een expert. Als je nog twijfelt, kun je altijd advies vragen aan een expert in een tuincentrum of bouwmarkt.

Veel plezier met het stoken!